Границата при Илинден-Ексохи остава затворена - въпреки обещанията на властите

...
  Границата при Илинден-Ексохи остава затворена - въпреки обещанията на властите
Коментари Харесай

Напук на обещаното границата при Илинден-Ексохи остава затворена

 

 

Границата при Илинден-Ексохи остава затворена - макар обещанията на управляващите в Гърция, че бариерите на пропускателния пункт ще бъдат вдигнати на 7 септември.

Заблудени от уверенията и на българските институции, че от понеделник прекосяването ще е допустимо, на ГКПП-то е струпаха водачи на камиони и сезонни служащи.  От Министерството на външните работи обаче споделиха пред  БНТ, че през днешния ден пунктът няма да проработи.

Нямаме нареждане за отваряне на пункта за тежкотоварни коли от 7 септември ", обясниха от Регионалната дирекция на Гранична полиция – Смолян. И не е чудно, че няма -  с  решение на правителтвото в Атина ограничаващите ограничения против ковид в Гърция бяха удължени до 15 септември.

" Това, че ще бъде отворен граничният пункт, беше блъф, употребен от нашето външно министерство за потушаване на напрежението ", ккоментира пред Радио " Благоевград " Кръстьо Веселинков, притежател на транспортна компания.

Според него всичко зависи от желанието на Гърция да съблюдава обещанието си.

Уверенията, че Илинден-Ексохи ще бъде отворен, откакто транспортни и търговски компании от двете страни на бариерата запашиха с митинги. Българските превозвачи оповестиха, че остават в протестна  подготвеност и следва да обсъдят какво да подхващат, откакто единственото място за прекосяване сред Гърция и България остава при Кулата-Промахон.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР